Μια κράτηση για την Δευτέρα 7/12/15 με το όνομα Michel Roux! Αν αναρωτιέστε τι μπορεί να γίνει σε μία κουζίνα, όταν ξέρει ότι θα ταίσει έναν θρύλο της μαγειρικής τέχνης, η απάντηση είναι «Τα πάντα»!!!

Το μενού που ετοιμάστηκε ήταν βασισμένο όπως πάντα,  στην καλύτερη ποιότητα πρώτης ύλης. Αυτά που λάτρεψε με το γνωστό γαλλικό πάθος, ήταν τα εξής :

  1. βιολογικά ρεβίθια με λιαστό ντοματάκι Ξάνθης και ζεστή κρέμα από ξύγαλο Σητείας – Είπε: αν όλοι οι άνθρωποι είχαν την ευκαιρία να φάνε από αυτά τα ρεβίθια, θα σταματούσαν οι πόλεμοι στον κόσμο!
  2. σαλάτα με φασόλια χάντρες Φλώρινας, κόκκινη πιπεριά και ασκορδουλάκους τουρσί, σε ελιξήριο ξυδιού με κάρδαμο και γαρύφαλλο. – Φίλησε τις άκρες των δαχτύλων του κάνοντας μμμμμμ….
  3. φιλέτο από μπαρμπούνι με πικρά, άγρια χόρτα βουνού και λευκή ταραμοσαλάτα. – Είπε: ισορροπημένες, δεμένες γεύσεις, σαν μία οικογένεια…  8

Είναι μεγάλη η χαρά μας και ταυτόχρονα τιμή, που τον γνωρίσαμε, που τον εξυπηρετήσαμε, που αγαπηθήκαμε, που μπήκε στην κουζίνα μας! Μας εντυπωσίασε η ταπεινότητά του, η ευγένειά του, η αρχοντιά του. Μας είπε και μας έδειξε πολλά…. !!! Τον ευχαριστούμε πολύ!

 

6

 


Πισω στο "Kitchen Stories"


Αξίζει να δείτε ακόμη: